Herkullinen vihreä pesto (Gluteeniton, lehmänmaidoton) ja italialaisittain täytetyt ruisnapit ( Lehmänmaidoton)

Mikään ei kyllä voita itsetehtyä pestoa ja kun sitä ekan kerran valmistaa, niin enää ei tee mieli kaupan valmiita. Valmistusaika on oikeasti vain muutaman minuutin, kun aineet heittää minisekoittimeen ja hurruttaa menemään. Tähän hommaan on äärimmäisen kätevä Tupperwaren minileikkuri tai sitten voit jauhaa hienostuneemmin aineet sekaisin morttelissa(ei valmistu niin nopeasti). Pestoa on tärkeää maistella ja tarvittaessa lisäillä raaka-aineita, jotta saat itsellesi sopivan koostumuksen. Itsetehty pesto käy hampurilaisen kastikkeeksi, tapaksiin, grilliruoan marinadiksi, salaatin kastikkeeksi jne jne. Melkeinpä mihin vain! Se säilyy hyvin lasipurkissa jääkaapissa, joten sitä voi tehdä ihan vain varallekin valmiiksi ja napsia vaikka leivän päällä iltapalaksi.
 Valmiit ruisnapit
Pestoainekset

Vihreä pesto:

Raaka-aineet:
1 tuoreen basilikan lehdet
1-2 valkosipulin kynttä
kourallinen pinjansiemeniä
50-100g parmesaania raasteena
n. 0,5-1dl laadukasta oliiviöljyä(Tykkään kuvassa olevasta Lidlin luomusta)
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

* Peston voi pilata ja pahasti, jos käyttää huonoa oliiviöljyä, joten suosittelen maistamaan ja haistamaan omaa oliiviöljyä ennen käyttöä.

Ohje:
- Laita kaikki ainekset tehosekottimeen(pieni sekoitin paras) ja anna tekeytyä pestoksi. 
- Maista ja lisäile tarvittaessa haluamiasi raaka-aineita.
- Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Tämän voi tehdä valmiiksi monta päivää aikaisemminkin.

Italialaisittain täytetyt ruisnapit:

Raaka-aineet:
ruisnappeja
vihreää pestoa
mozzarellaa paloiksi leikattuna
minitomaatteja kokonaisena tai puolikkaana
basilikan lehtiä
mustapippuria myllystä

- Laita pesto alimmaiseksi ruisnapille ja lisää muut ainekset päälle ylläolevan kuvan mukaan. Päälle kevyesti mustapippuria myllystä.
- Nämä kestäävät olla hetken jääkaapissa ennen tarjoilua, joten voit tehdä ne valmiiksi muutama tunti aikaisemmin.

* Näihin voit myös käyttää gluteenittomia keksejä tai ihanaa itsetehtyä gluteenitonta näkkäriä, jonka ohje tulee tänne pian.

Nautinnollisia tapashetkiä,
- Sanna💛

Kommentit