Jäädytetty passion-valkosuklaajuustokakku (Gluteeniton)

Tein ensimmäisen kerran elämässäni jäädytettyä juustokakkua, koska tarjoilut piti saada jo aikaisemmin pakkaseen. Tämä testikakku todellakin onnistui ja siitä tuli superhyvää! Ihanan kirpeää eikä yhtään liian makeaa.  Aivan täydellinen kesäkakku! Kakku kannattaa ottaa noin 15-20 min ennen tarjoilua sulamaan ja se kannattaa syödä aika pian, koska se käyttäytyy jäätelön tavoin ja alkaa sulamaan. Valkosuklaan ja passionin yhdistelmä on lyömättömän hyvä! Samaa yhdistelmää käytin myös macaronien täytteisiin hetki sitten, joiden resepti on vielä laittamatta sivuilleni. Lämmin suositus tälle kakulle, jos haluat helpon sekä nopean kakun pakastimeen vaikkapa vierasvaraksi tai tehdä sen jo aikaisemmin valmiiksi.

Valkosuklaalla koristeltu valmis kakku suoraan pakastimesta.
Koristelut kannattaa tehdä vasta, kun otat kakun sulamaan.


Jäädytetty passion-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
150-200g gluteenittomia suklaakeksejä
50g voita

- Murskaa keksit veitsellä tai tehosekoittimessa.
- Lisää sekaan sulatettu voi.
- Vuoraa 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä pohja päälle.

Täyte:

Raaka-aineet:

2 kananmunaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g valkosuklaata
2dl passionpyreetä(saa vain tukuista)

Ohje:
- Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset.
- Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset sekä tuorejuusto. 
- Lisää sekaan sulatettu valkosuklaa sekä passionpyree.
- Sekoita lopuksi varovaisesti joukkoon valkuaisvaahto.
- Pakasta vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.

* Tukusta saatavat pyreet ovat todella hyviä ja herkullisia moneen käyttöön. Niitä myydään kilon pakkauksissa pakasteena. 

Tämä on herkkua!
- Sanna💛



Kommentit